O remiză rece ca vremea de la stadion

Foto: UTA Arad

O vreme rece , mai ales pentru noi, spectatorii și un egal rece mai ales pentru UTA. O singură ”aerotermă” a funcționat neîntrerupt, cea a susținerii permanente din glasurile fanilor de la peluza ” Petschovsky , insuficientă însă pentru a-i duce spre victorie pe elevii lui Gyuszi Balint.
UTA a întâlnit o echipă tare ca gheața , dacă tot suntem în decorul descrierilor de ger, pe deasupra și alunecoasă. Curios e faptul că jucătorii Botoșaniului proveniți din țările calde ale globului s-au descurcat mai bine la grade scăzute decât rușii și lituanienii noștri, au fost mai combinativi și chiar mai periculoși la poarta lui Iacob.
Dacă tot veni vorba de Iacob, trebuie subliniat faptul că ( se pare) singurul post la care nu stăm prost este cel de portar. Atât titularul de ieri cât și Balauru sunt apărători ai buturilor pe care se poate conta. Să amintim intervențiile formidabile de ieri ale lui Iacob la șutul din forfecare a lui Florescu din minutul 9 și tot Florescu a fost cel care a trimis periculos mingea dintr-o lovitură liberă , sub bară, de unde , cu un reflex ” a la Gornea” , Iacob a salvat-o pe UTA, în minutul 15. Iar în minutul 26, a tras cu latul , ratând de puțin .
E drept că și UTA a avut o ocazie ( singura din prima repriză) în minutul 10, când șutul lui Shliakov fost parat cu greu de portarul oaspete Pap.
Repriza secundă a fost săracă , pentru UTA, în ocazii, cei care au fost mai periculoși au fost moldovenii, care au ratat în minutul 66 prin Ongenda și în minutul 73 , când șutul trimis direct de Fili , din lovitură de la colț, în bara porții lui Iacob.
Concluzii:

  • Roger a fost departe de jucătorul cel mai bun din meciul cu FCSB
  • Miculescu, fără servanți , poate să-și dovedească talentul într-o măsură foarte redusă
  • Portarul și, în general, linia de fund salvatoarea remizei.
  • Echipa oaspete mai închegată decât cea a UTA-ei
  • Arbitrul Bîrsan, la câteva faze, parcă de pe altă lume
    Exemplu: Aruncare de la margine din dreptul băncii tehnice a UTA-ei. Neclară. Atât Shliakov cât și Dawa Tchakonte erau nedumeriți cine să execute aruncarea . Bîrsan urla mereu ” Albu bate, albu bate, albu bate” fără a semnaliza cu brațul direcția încotro se va executa aruncarea. Ambii jucători îi arată arbitrului că nu înțeleg . Până la urmă s-a lămurit.

Atât. Poate la Craiova UTA va obține o victorie mai călduță . Să dea Domnul!

Ioan Hamza