Ziua Natională a Republicii Bulgaria, sărbătorită și în Banat!

Gheorghe Nacov, consulul onorific al Bulgariei la Timișoara:

“De aproape un deceniu, in calitate de Consul Onorific al Republicii Bulgaria la Timisoara, am organizat anual o ceremonie pentru a onora aceasta zi importanta pentru toti bulgarii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu numai o zi inaintea intrarii in carantina a Municipiul Timisoara, am putut organiza acest lucru si in acest an.

Intr-o prezenta restransa pentru a respecta reguluile impuse de necesitatea combaterii pandemiei de COVID – 19, Ziua Eliberarii Bulgariei a fost sarbatorita intr-un mod elegant, fapt la care a contribuit calitatea invitatilor care ne-au onorat cu prezenta. Le multumesc atat pentru prezenta, cat si pentru frumoasele cuvinte adresate tuturor bulgarilor din lume.

As dori sa imi exprim recunostinta in mod special fata de
Excelenta Sa Episcopul Romano-Catolic de Timisoara Pal Joszef Csaba,
Domnul Ovidiu Victor Ganţ, Deputat al minoritatii germane in Parlamentul Romaniei,
Domnul Alexandru Proteasa, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis,
Excelenta Sa Domnul Vladimir Tadici, Consul General al Serbiei la Timisoara,
Excelenta Sa Domnul Rufino Delgado Montenegro, Consul Onorific al Republicii Peru la Timisoara,
Excelenta Sa Domnul Adrian Albu, Consul Onorific al Republicii Polone la Timisoara,
Domnul dr. Sorin Barac.

Multumesc Domnului prof. univ. dr. Ivan Bogdanov si Doamnei prof. univ. Ildiko Szoke pentru expunerea interesanta, avand ca tema istoria medievala a Bulgariei.
De asemenea, multumiri Melaniei Augustinov, eleva a Liceului Teoretic “Sfintii Kiril si Metodii” pentru prezentarea pe scurt a importantei evenimentului pentru bulgarii din toata lumea.

Astazi am participat la ultima manifestare dedicata acestei sarbatori, care a fost organizata la Casa Bulgara din Vinga de catre filiala locala a UBB-R, lucru pentru care le multumesc. A fost prezenta si o delegatie a Filialei Dudestii Vechi.
Multumesc Domnului Primar Negrei Ioan Sorin si Parintelui Matei Kalapis ca au onorat prin prezenta lor acest frumos eveniment.

Multumesc si invitatilor de la filalele UBB-R si echipei BBTV NEWS pentru ajutorul acordat.

Am convingerea ca anul viitor vom sarbatori Ziua Bulgariei intr-o atmosfera de normalitate.
Asa sa ne ajute Dumnezeu.”